Jeg faldt over en opskrift på kogt tofu med en soya baseret kold sovs, der blev rost ret meget af forfatteren. Gastronomisk er jeg helt enormt nysgerrig, og hvis noget lyder tilpas mærkværdigt, så kan det være grund nok i sig selv til at prøve det. Den kogte tofu var ikke en åbenbaring, men temmelig meget som man kunne forvente. Nogen gange er det der lyder så sært bare overhovedet ikke forunderligt, men lige præcis det der står - man kan ikke vinde hver gang. Men sovsen til at hælde over var rigtig god: Salt, umamirig og kompleks i sin smag. Det er vist egentlig en klassisk dressing fra Kina eller Singapore eller der omkring vil jeg mene. Der bruges forårsløg i opskriften, men de erstattes nemt af de små løgblade der titter frem i haven nu. Også med lidt fermenterede æbler for at sætte tryk på den komplekse umamismag. Den fungerede også godt på bagt blomkål, og her dagen derpå hvor tofuen har marineret et døgns tid i sovsen så jeg endt med at gå og snacke resterne. Den vil også gå med ris, edamamebønner, broccoli, alle mulige andre grøntsager, på omelet og hvad man ellers kan finde på.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |