fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Amerikansk rabarber-creme kage

5/30/2021

0 Comments

 
Hvis jeg skal sige noget der kendetegner det amerikanske køkken, så er det deres "more is more" tilgang: Hvis det er godt med lidt creme i en kage så må meget creme være meget godt. Det er det der foregår i denne kage med rabarber-citron creme. Et lille stykke sammen med  en god kop kaffe er godt. Opskriften her er Melissa Clarks, og sådan som jeg lavede den. Næste gang vil jeg skære ned for citronen og op for rabarbermængden så smagssbalancen rykkes mere over mod rabarberen. Det er det der er skrevet i parantes, men det er altså ikke afprøvet.
Billede
Ingredienser, ca. 16 stykker:
Til mørdejsbunden
  • 190 g hvedemel
  • 65 g sukker
  • 170 g smør i tern
Til rabarbercremen:
  • 300 g rabarber (eller 450), plus et par tynde meget røde stilke til pynten
  • 250 g sukker
  • 4 store æg
  • 2 spsk citron saft (1 spsk)
  • 3 spsk hvedemel (3 spsk kartoffelmel)
  • revet skal af 1 citron (1 tsk)
  • 1 knsp salt
  • evt. ​flormelis til servering
Fremgangsmåde:
  1. Forvarm ovnen til 160 grader
  2. læg et stykke bagepapir i et ildfast fad ca 20-25 x 20-25 cm. Lad to sider af bagepapiret stikke op over kanten (bruges senere som håndtag til at løfte kagen ud af formen)
  3. Lav dejen: Bland mel og sukker. Smuldr smørret sammen med mel-sukker indtil dejen er krummet som revet parmesanost. Pres dejen ned i formen i et jævnt lag
  4. Bag bunden til den er gylden 35-40 minutter, vend den evt. ½ omgang midtvejs. Når bunden er færdig og taget ud af ovnen hæves temperaturen til 200 grader
  5. Mens bunden bager laves rabarberkompot til fyldet: Skær rabarberen i små stykker. Læg dem i bunden af en gryde og tilfør sukkeret. Opvarm og lad rabarberen safte. Når det safter rigtig godt røres sukkeret med. Lad det koge til rabarberen er helt mør, 15-20 minutter. Køl rabarberkompotten af i en skål.
  6. Mens det køler laves tynde strimler rabarber af de tynde stilke med en kartoffelskræller. Skær de tynde strimler i 3-4 cm lange stykker
  7. Når kompotten er håndvarm blandes den med resten af incredienserne til cremen. Dette kan gøres i blender eller foodprocessor, eller sikkert også piskes sammen i hånden: Tilfør æg, mel, citronsaft, citronskal og salt og miks godt til cremen er ensartet (hvis du laver alternativet med kartoffelmel, så rør det ud i 1 spsk vand og citronsaften inden du blander det med resten)
  8. Hæld cremen over mørdejsbunden, fordel de tynde rabarberstrimler ovenpå og bag i ovnen til cremen har sat sig, 20-30 minutter. Lad kagen køle
  9. Løft kagen ud af formen, skær den i små firkantede stykker og drys evt. med lidt flormelis.
  10. Serveres afkølet samme dag eller dagen efter
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt