Apple crumble var min yndlingsdessert da jeg var barn, og jeg lærte ret tidligt at bikse sådan en sammen. Apple crumble, som den var i mit barndomshjem, har et ret tykt og sammenhængende lag “crumble”. Den skal bages ved ret lav temperatur så æblerne koger godt sammen, og kagen på toppen bliver hård med en sød næsten karamelagtig smag. Til gengæld skal æblerne som modspil være til den syrlige side. Man kan da godt putte vanillesukker i dejen eller kanel i æblerne. Der skal IKKE havregryn i. Jeg kan jo ikke forhindre at folk laver crumble med havregryn, men så bliver det en hel anden kage, og det må de så selv om. Man kan godt putte hele hasselnødder i dejen i min barndomskage, det passer godt smagsmæssigt, og det skete også en sjælden gang imellem i mit barndomshjem. Min apple crumble spises med mælk på. Det er hændt jeg har ladet gæster selv bestemme om det var noget for dem, men kun fordi jeg også sætter gæstfrihed højt, og man skal jo ikke intimidere sine gæster over en æblekage.
1 Comment
Dorte
10/28/2022 11:33:52 am
Prøv at erstatte melet eller noget af det med havregryn, det er bare godt!
Reply
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |