Mine blommer har nu fermenteret godt en måneds tid. Og de smager dejlig fermenteret henad ret karakterfulde oliven eller pickles uden det søde, så det er ikke helt skævt. De har umami kombineret med sprødt, syrligt og bittert. De er med succes spist med ost og kiks og som topping i den her ret. De er plukket så umodne at kernen indeni ikke er udviklet og jeg har spist dem hele eller skåret i skiver som vist på billedet.
Her kommer en advarsel for en sikkerheds skyld: Kerner i bl.a. stenfrugter kan indeholde stoffet amygdalin, der er giftigt. Det er det stof der giver smagen til bittermandler og æblekerner. Derfor skal man være varsom med at spise store mængder stenfrugtkerner. Jeg har nu spist dem i disse blommer og vil også blive ved med det: Kernen er meget lidt udviklet og der er ikke antydning af denne smag i dem, så jeg tror de indeholder meget små mængder amygdalin. Men det er ikke noget jeg ved, så hvis du vælger at spise dem, så er det på eget ansvar.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |