Jeg kan virkelig godt lide bladkål bagt til lige før det bliver brunt og branket. Det får al kålens saft og kraft frem uden det bliver tungt. Her får det perfekt modspil af det søde bløde bagte græskar, det salte feta og det sprøde fra sesam og græskar kerner. Min evighedskål er endnu ikke rigtig kommet i gang igen efter de seneste ugers kulde, og den er også spist ret meget i bund. Men heldigvis står der også en plante nede hos min mor, så den holdt for til denne lune måltidssalat. Sort sesam er godt, men man kan nok godt klare sig uden eller med almindelig hvide sesam i stedet. Jeg brugte en ret skøn citron-rapsolie som gav et dejligt friskt aromatisk modspil. Men det kan man også erstatte med olivenolie og citron og evt lidt fintrevet citronskal. Opskriften er inspireret af en opskrift fra dr.dk, der ikke har nogen nærmere angivelse af ophavspersonen.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |