Det søde fra de bagte sødkartofler fungerer rigtig godt sammen med skovhaveurterne, der jo ofte er lidt mere til den bitre side. Toppingen med ristede kerner, nødder, bær og løg gør at salaten bliver helstøbt og sagtens kan være det bærende element i et af dagens hovedmåltider. Vi fik en ostemad ved siden af og alle gik glade og mætte fra bordet. Jeg brugte de sidste skærmsølvbladbær fra haven. Jeg har i tidligere poster skrevet min ærlige mening om deres lidt uspændende aroma. Men her lige på falderebet har de faktisk fået lidt mere spræl med en friskhed og syrlighed, der minder ret meget om granatæblekerner. Som skrevet før, så er det godt at blande mange forskellige skovhaveurter i sådan en salat her, da de tilsammen giver en behagelig, kompleks og afrundet smag. Men det behøver ikke at være lige præcis dem jeg brugte. De er jo bestemt af hvad der er af friske lækre blade i min skovhave lige nu, og måske har du nogle helt andre. Opskriften er en skovhaveversion af en opskrift fra pernillerosenkilde.dk, der har mange lækre vegetariske retter i øvrigt. Og hvis du læser denne opskrift og tænker at det vil du gerne lave, men du har ikke lige en skovhave (endnu), så kan du jo bare bruge hendes version med grønkål, spinat og granatæblekerner i stedet for denne version.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |