fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Bagte sødkartofler med skovhavegrønt

11/6/2020

0 Comments

 
Det søde fra de bagte sødkartofler fungerer rigtig godt sammen med skovhaveurterne, der jo ofte er lidt mere til den bitre side. Toppingen med ristede kerner, nødder, bær og løg gør at salaten bliver helstøbt og sagtens kan være det bærende element i et af dagens hovedmåltider. Vi fik en ostemad ved siden af og alle gik glade og mætte fra bordet.
  Jeg brugte de sidste skærmsølvbladbær fra haven. Jeg har i tidligere poster skrevet min ærlige mening om deres lidt uspændende aroma. Men her lige på falderebet har de faktisk fået lidt mere spræl med en friskhed og syrlighed, der minder ret meget om granatæblekerner. 
  Som skrevet før, så er det godt at blande mange forskellige skovhaveurter i sådan en salat her, da de tilsammen giver en behagelig, kompleks og afrundet smag. Men det behøver ikke at være lige præcis dem jeg brugte. De er jo bestemt af hvad der er af friske lækre blade i min skovhave lige nu, og måske har du nogle helt andre.
  Opskriften er en skovhaveversion af en opskrift fra pernillerosenkilde.dk, der har mange lækre vegetariske retter i øvrigt. Og hvis du læser denne opskrift og tænker at det vil du gerne lave, men du har ikke lige en skovhave (endnu), så kan du jo bare bruge hendes version med grønkål, spinat og granatæblekerner i stedet for denne version.
Billede
Ingredienser, 4 personer:
  • sødkartofler, 2
  • rødløg, et lillebitte eller et kvart stort (ca. 25 g)
  • boghvedekerner, 2 spsk
  • pinjekerner, 40 g
  • blandet skovhavegrønt, 1/2 liter fintsnittet og let sammen presset. Jeg brugte blade af evighedskål, mælkebøtte, bibernelle, æblemynte, havesyre, sødskærm, vejbred og sporebaldrian
  • frisk citrontimian, ret meget
  • skærmsølvbladbær, 1 dl
  • olivenolie til bagningen af sødkartoflerne
  • honning, 2 tsk
  • eddike, 1 spsk
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  1. ​tænd ovnen på 200 grader
  2. rens sødkartoflerne (de behøver ikke skrælles), skær dem i mundrette bidder, vend dem med lidt olivenolie og salt og bag dem i ovnen til de er møre og har fået lidt farve, ca. 1/2 time. Lad dem køle af
  3. rist boghvedkernerne på en tør pande til de har fået lidt farve
  4. rist derefter pinjekernerne til de har fået lidt farve
  5. skær rødløget i tynde skiver
  6. rens skovhaveurterne og snit dem fint. Bland med en dressing af honning og eddike og giv dem lidt salt og peber. Smag til.
  7. timianen ordnes så du har løse blade og  findelte “småkviste”, der ikke er hårde og træagtige
  8. når sødkartoflerne og de ristede kerner og nødder er kølet lidt af blandes salaten dekorativt sammen på et fad, og er klar til servering
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt