I Kina er de virkelig gode til at lave grøntsagsretter. Jeg tænker at denne ret hvis ikke den er fra Kina, så er den i hvert fald med inspiration der fra. Retten er frisk, sød, syrlig, men også mættende pga kål og tofu. Server den med ris til eller som fyld i madpandekager eller tortillas. Den opskrift her er fra Meera Sodha, der skriver om mad i The Guardian, og nu læser jeg at den faktisk er indonesisk. Tjaah, også på de kanter bliver køkkenerne jo inspireret af hinanden. Tofu er ikke meget smagfuld i sig selv men det er jo ikke nogen grund til at dømme den ude. Jeg tænker på det som på det hvide i et kogt eller stegt æg: Det har en svag umamikarakter, en god mundfølelse og bidrager med protein til retten. Også er det forholdsvis nemt at tilføje anden smag. I denne ret brugte jeg en tofu der på forhånd var stegt med citrongræs og chili. Den kan fås i Coop butikker. Kecap manis er en soya sovs sødet med palmesukker og med krydderier. Hvis ikke du har det, så brug soya sovs og en smule brun sukker i stedet. Den oprindelige opskrift er med pak choi, og andre bladkål typer kan også sagtens bruges, hvis det er det du har.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |