fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Bladkål og tofu på kinesisk, næ...indonesisk

11/14/2020

0 Comments

 
I Kina er de virkelig gode til at lave grøntsagsretter. Jeg tænker at denne ret hvis ikke den er fra Kina, så er den i hvert fald med inspiration der fra. Retten er frisk, sød, syrlig, men også mættende pga kål og tofu. Server den med ris til eller som fyld i madpandekager eller tortillas. Den opskrift her er fra Meera Sodha, der skriver om mad i The Guardian, og nu læser jeg at den faktisk er indonesisk. Tjaah, også på de kanter bliver køkkenerne jo inspireret af hinanden.
  Tofu er ikke meget smagfuld i sig selv men det er jo ikke nogen grund til at dømme den ude. Jeg tænker på det som på det hvide i et kogt eller stegt æg: Det har en svag umamikarakter, en god mundfølelse og bidrager med protein til retten. Også er det forholdsvis nemt at tilføje anden smag. I denne ret brugte jeg en tofu der på forhånd var stegt med citrongræs og chili. Den kan fås i Coop butikker.
  Kecap manis er en soya sovs sødet med palmesukker og med krydderier. Hvis ikke du har det, så brug soya sovs og en smule brun sukker i stedet.
  Den oprindelige opskrift er med pak choi, og andre bladkål typer kan også sagtens bruges, hvis det er det du har.
Billede
Ingredienser, 2 personer:
  • tofu, 200 g, gerne forstegt eller marineret
  • smagsneutral olie, 1/2 til 1 dl til stegning
  • løg, 200 g finthakket
  • hvidløg, 4 fed
  • citrongræs, 1 stængel
  • chili, hel eller tørret, 1/2 tsk eller efter smag og styrke
  • tomat, 250 g, friske eller som pure/fra dåse
  • salt, et nip
  • kecap manis, 2-3 tsk
  • evighedskål, 100-200 g strimlet
Fremgangsmåde:
  1. skær tofuen i tern og steg den i olien på en meget varm pande (helst slip let og en med låg) til den bliver gylden udenpå. Det tager 5-10 minutter. Flyt den over på fedtsugende papir
  2. skru ned for varmen og sauter de finthakkede løg i olien til de begynder at blive brune (8-10 minutter)
  3. imens du stadig husker at røre i løgene ind imellem,  kan du hakke hvidløg, citrongræs og evt chili  fint, og skære tomaterne i mindre stykker, hvis du bruger friske
  4. tilsæt chili, hvidløg og citrongræs til panden og lad det stege med, til duften af rå hvidløg er forsvundet (3-4 minutter)
  5. tilsæt tomater og steg videre ved lav varme til det hele er en blød sammenkogt pasta, 6-8 minutter
  6. hæld tofuen tilbage på panden, tilfør salt og kecap manis og bland sammen
  7. læg kålen ovenpå og lad den dampe under låg til den er mør, ca. 5 minutter
  8. smag til med salt hvis nødvendigt og server med kogte ris, tortillas eller hvad du synes
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt