Her er vi i det franske landkøkken med et twist af Centraleuropa, eller måske er det omvendt? Rettens tager sit udspring i en campingtur og blev lavet over bål i en æblelund. Jeg holdt mig nu i køkkenet, men retten er simpel nok til at det kunne være bålmåd, hvis du er ferm til det. Princippet er at stege tingene brunt og aromatisk i fedtet, koge det brune i panden af med calvados, og lave sovsen derfra på cremefraiche. Det smager dejligt efterårsagtigt, med det søde og syrlige fra æblerne og umami fra kartofler og pølser. Og hvis du tilfældigvis også har nogle svampe, så går de rigtig fint til. Opskriften stammer fra Olia Hercules kogebog “Homefood”, den kommer I nok til at høre mere til. Toppingen af sprødbagt kål er for min regning og ikke obligatorisk.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |