Chimichurri - alene navnet gør jo at man er nysgerrig på forhånd. Det er en eddikebaseret sauce med masser af oregano og persille i den originale version. Og der er så meget lækker blød oregano der lige er til at plukke topskuddene af i min skovhave for tiden. Jeg vil sige at rå og ufortyndet så er den ikke for sarte sjæle i den version jeg lavede. Men fortyndet eller når den får en smule varme er den ret fantastisk. Jeg tænker den kan holde i hvert fald en uges tid eller to i køleskabet. Lav den i gerne dagen før du skal bruge den, så smagen når at blive trukket ud af den tørrede oregano. Jeg brugte den penslet på brød med en smule ekstra olie også i ovnen som en slags bruschetta, blandet i creme fraiche som dip/salatdressing, blandet 1 til 1 med mayonaise som grillmarinade til kylling og spidskål. Det sidste fungerede ret godt og det smager altså slet ikke mayonaise-agtigt, men giver den helt rigtige grillkrydring og skorpe, så det er altså værd at prøve, selvom det lyder mærkeligt (indrømmet det var en af de ting der lød så tilpas mærkeligt så det måtte prøves....). Nu vi er ved det så tror jeg efter den her afprøvning seriøst på at det er sandt når ideens ophavsmand hævder, at mayonaise er den hemmelige ingrediens i grillmarinader som du altid har manglet. Stor tak til J. Kenji Lopez-Alt
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |