fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Chimichurri - argentinsk oreganosauce

5/7/2021

0 Comments

 
Billede
Chimichurri - alene navnet gør jo at man er nysgerrig på forhånd. Det er en eddikebaseret sauce med masser af oregano og persille i den originale version. Og der er så meget lækker blød oregano der lige er til at plukke topskuddene af i min skovhave for tiden. Jeg vil sige at rå og ufortyndet så er den ikke for sarte sjæle i den version jeg lavede. Men fortyndet eller når den får en smule varme er den ret fantastisk. Jeg tænker den kan holde i hvert fald en uges tid eller to i køleskabet. Lav den i gerne dagen før du skal bruge den, så smagen når at blive trukket ud af den tørrede oregano.
  Jeg brugte den  penslet på brød med en smule ekstra olie også i ovnen som en slags bruschetta, blandet i creme fraiche som dip/salatdressing, blandet 1 til 1 med mayonaise som grillmarinade til kylling og spidskål. Det sidste fungerede ret godt og det smager altså slet ikke mayonaise-agtigt, men giver den helt rigtige grillkrydring og skorpe, så det er altså værd at prøve, selvom det lyder mærkeligt (indrømmet det var en af de ting der lød så tilpas mærkeligt så det måtte prøves....).  Nu vi er ved det så tror jeg efter den her afprøvning seriøst på at det er sandt når ideens ophavsmand hævder, at mayonaise er den hemmelige ingrediens i grillmarinader som du altid har manglet. Stor tak til J. Kenji Lopez-Alt
Billede
Billede
Billede
Ingredienser:
  • 3/4 dl tørret oregano
  • 1 tsk sød paprika, 
  • 1 chili, hakket
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 dl kogt vand
  • salt
  • 1/2 dl rødvinseddike, eller anden eddike
  • 8 fed hvidløg
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1/2 -1 liter skovhavekrydderurter. Heraf halvdelen oregano resten kan fx være isop, estragon, citronmelisse, vinterkarse, flerårig rucola, kinesisk purløg, lodden løvefod, sødskærm
  • 1/2 peberfrugt
  • salt, peber, sukker
Fremgangsmåde:
  1. overhælde den tørrede oregano, paprika, chili, spidskommen og lidt salt med det kogte vand og rør rundt. Tilsæt eddike
  2. mas hvidløg med 1 tsk salt i en morter, tilføj 2 spsk olie lidt efter lidt og mos videre så det danner en fed pasta/emulsion og der ikke er noget fri olie tilbage. Bland sammen med krydderi-vand-eddike blandingen fra før. Tilsæt resten af olien
  3. Bland det med de finthakkede friske krydderier og peberfrugten, eller hak det hele sammen i køkkentrolden
  4. smag til med salt, peber og sukker og evt lidt mere olie
  5.  lad meget gerne stå og trække nogen timer eller til dagen efter inden du bruger det
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt