Dukkah er en arabisk nødde-krydderiblanding fra middelhavsområdet. Den smager eksotisk på en hyggelig måde uden at den er stærk. Den serveres tit sammen med olivenolie og brød, men gør sig generelt godt til diverse grøntsager og til fisk og kød. Jeg tror også jeg skal prøve det som topping på havregrød om morgenen. Jeg har prøvet forskellige versioner, men konstaterer hver gang at jeg bedst kan lide den her, som jeg har planket fra Claus Meyer. De andre bliver lidt for fade og kedelige i sammenligning. Claus Meyer bruger den som panering på hvis fisk inden stegning. Det er en af mine yndlingsretter, og en af ret få måder, hvor mine børn spiser fisk med glæde.
1 Comment
Ellen
5/24/2020 07:26:25 pm
Uhmn - nu har jeg fået havregrød med dukkah på til morgenmad. Det var rigtig godt, og hvis man lader være med at salte havregrøden, så kan man putte mere dukkah på uden at det bliver for salt. Det var også godt på havregrøden sammen med fersken, hakket mynte og revet citronskal
Reply
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |