fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Eksklusiv krydderurtesalat med spinatranke

4/26/2020

0 Comments

 
Den her salat er en skovhavetilpasning af en Ottolenghi salat. For mig har den originale altid haft et eksklusivt skær af sjældenhed: Det grønne i denne meget grønne salat består udelukkende af friske krydderurter. Jeg har desværre ikke normalt adgang til steder hvor de sælger store mængder friske krydderurter til rimelige penge. Så jeg har henvist migselv til at gå og lure på de tids-vinduer hvor brøndkarse, basilikum, dild, estragon og koriander, eller i hvert fald de fleste af dem, var tilgængelige i nogenlunde rigelige mængder i min have. Det var have versionen af at vente på at sol, måne og alle stjernekonstellationer står lige præcis rigtigt - og det var ikke hvert år det skete. Nu har jeg lavet en skovhaveversion, og den tror jeg at jeg kan få i hvert fald lidt oftere end hvert andet år.

Ottolenghi laver den på 2/3 brøndkarse, og hvis du er så heldig at have den i din have, så brug endelig den. Her hos mig har jeg ikke meget succes med brøndkarse, så jeg har erstattet med en blanding af spæde spinatrankeskud, vinterkarse, rucola og Sankt hans urt. Der skal også basilikum i Ottolenghis version og det har jeg heller ikke for tiden. For at få en smag der ligner lidt, så brugte jeg en smule finthakket basilikum-mynte. Dild har jeg heller ikke, så der blev brugt bronzefennikel. Af de 5 krydderurter der skal i Ottolenghis version havde jeg faktisk kun estragon og koriander, men resultatet blev alligevel derhenad. Det er noget med at ramme balancen mellem det skarpe, peberagtige fra spinatranke, karser og rucola, kombineret med de andre aromatiske urter. Portionen nedenfor er til 2 personer, men jeg kunne faktisk godt have spist det hele selv, så godt smager den.
Billede
Ingredienser, til 2 personer:
70 g friske istandgjorte urter i alt herunder
  • spæde spinatranke-topskud
  • rucola og/eller vinterkarse eller andet med karse/pebersmag
  • blade af Sankt hans urt
  • blade af estragon
  • blade af bronzefennikel
  • koriander
  • blade af citronmelisse
  • basilikummynte, svarende til 1 tsk fintsnittet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk orangeblomst vand
  • 1 tsk honning
  • 20 g usaltede pistacienødder
  • Salt og peber
Fremgangsmåde:
  1. Ris pistaciakernerne let og lad dem køle af
  2. Rens urterne nænsomt og pluk bladene af stænglerne, det er kun bladene og de helt fine bløde stængler du skal bruge
  3. Snit basilikummynten meget fint (som hvis du hakkede hvidløg)
  4. Snit bronzefennikel og citronmelisse i lidt mindre stykker
  5. Bland en dressing af olie, citronsaft, orangeblomstvand og honning
  6. Umiddelbart før du skal spise blandes blade, nødder og dressing
  7. Salaten smages til med salt og lidt peber

Kategorier

Alle
April
August
December
Februar
Fermentering
Haven Og Planterne
Januar
Juli
Juni
Maj
Marts
November
Oktober
September

0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt