Flødestuvet ramsløg - uhmn. Min haves ramsløgsbestand er ikke stor nok til at jeg høster af den endnu. Det er derfor der er så få opskrifter med ramsløg på min blog. Men så kom jeg forbi en god stor bestand i en anden have jeg kender, og fik lov til at plukke ½ kg til aftensmaden. Når først de er der er det jo let at plukke rigeligt. Det blev skåret groft, dampet på en pande til det faldt sammen og kogt ind med lidt fløde. Man kan selvfølgelig gøre det samme med alt muligt andet bladgrønt, også eventuelt supplere lidt løg og hvidløg for at få den samme lækre smagskombination, men det er jo dejlig enkelt når ramsløgene kommer med det hele i en samlet pakke. Her blev det serveret som tilbehør til stegt polenta med løg og bacon. Polenta-portionen nedenfor er rigelig, men man kan lige så godt lave en stor portion når man er i gang, så kan den spises til andre måltider også fx. til morgenmad. Jeg bruger "minut-polenta". Det gør det til en nem opskrift og det gør Ottolenghi også, så det kan ikke være helt galt. Tak til Ottelenghi for opskrift og inspiration.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |