fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Flødestuvede ramsløg med polenta

5/21/2021

0 Comments

 
Flødestuvet ramsløg - uhmn. Min haves ramsløgsbestand er ikke stor nok til at jeg høster af den endnu. Det er derfor der er så få opskrifter med ramsløg på min blog. Men så kom jeg forbi en god stor bestand i en anden have jeg kender, og fik lov til at plukke ½ kg til aftensmaden. Når først de er der er det jo let at plukke rigeligt. Det blev skåret groft, dampet på en pande til det faldt sammen og kogt ind med lidt fløde. Man kan selvfølgelig gøre det samme med alt muligt andet bladgrønt, også eventuelt supplere lidt løg og hvidløg for at få den samme lækre smagskombination, men det er jo dejlig enkelt når ramsløgene kommer med det hele i en samlet pakke.
  Her blev det serveret som tilbehør til stegt polenta med løg og bacon. Polenta-portionen nedenfor er rigelig, men man kan lige så godt lave en stor portion når man er i gang, så kan den spises til andre måltider også fx. til morgenmad. Jeg bruger "minut-polenta". Det gør det til en nem opskrift og det gør Ottolenghi også, så det kan ikke være helt galt. Tak til Ottelenghi for opskrift og inspiration.
Billede
Ingredienser, 3-4 personer:
  • 2 løg snittet
  • 150 g bacon i mindre stykker
  • 3 fed hvidløg fintsnittet
  • 250 g minutpolentamel
  • olivenolie
  • ca. ½ kg ramsløg (eller andet bladgrønt og hvidløg)
  • ½-1 dl piskefløde
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
Polenta
  1. Steg løg og bacon blidt på panden evt. med lidt olie til løget er blødt og baconen har taget farve, tilfør hvidløg det sidste minut
  2. Kog imens vand til polentaen og lav polentaen efter anvisningen på pakken
  3. Bland løg-bacon i den færdige polenta, smag til med salt og peber
  4. Lad den størkne i en olieret form
Når du skal til at spise:
  1. Skær skiver af polentaen og steg i olie på en pande. Lad panden blive godt varm inden du lægger polentaen på og vent med at forsøge at flytte den til der er dannet en stegeskorpe. Derefter kan den løsnes forsigtigt og vendes
  2. Imen dampes ramsløgene på en anden pande elelr i en gryde. Når bladene er faldet sammen hældes fløden på og den koges ind ca. 5 minutter.
  3. Server et par skiver polenta med flødestuvet spinat til
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt