Salatgrønt fra haven med blodappelsiner og dertil bagt feta og et godt stykke brød efter forlæg af Nigel Slater. Det kolde og tørre vejr til trods er der ved at komme gang i de flerårige. I denne salat indgik de først blade fra spinatranken, der smager så skønt netop nu, sankthansurt, skvalderkål, løgkarse og lidt mælkebøtter. Alt undtagen sankthansurten groft hakket. Især skvalderkål og løgkarse tåler et markant modspil og det får de i denne ret.
Men start med at bage fetaen med lidt timian, honning og peber i ovnen (50 g feta/person) ved 200 grader i 20 minutter eller grill det til det tager farve. På billedet er der godt nok 100 gram per servering, men det var faktisk i overkanten (note to self: Altid halver mængden af ost når forlægget er en amerikansk/engelsk opskrift). Tag 1 appelsin (gerne blodappelsin) per person og skræl skrællen og det hvide af og skær dem i mindre stykker. Rist en håndfuld græskarkerner på en tør pande. Lav en dressing af olie, saften fra endnu en appelsin, lidt eddike, peber og lidt salt - husk fetaen er ret salt. Bland grønt og appelsin med dressingen, læg fetaen ovenpå og drys med græskarkerner. Server gerne bønner i chiliolie til - de gør alle måltider bedre.
2 Comments
Sofie
4/3/2022 09:29:01 am
Jeg er begyndt at bruge appelsiner med skræl i min spidskål salat. Det giver lidt ekstra kant og smager super godt!
Reply
Ellen
4/4/2022 02:56:25 am
Sikke en god ide. Skærer du bare appelsinen med skræl og det hele i mundrette bidder istedet for at skrælle den først?
Reply
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |