Når man falder over økologiske pomeranser i detailhandlen, så gælder det bare om at købe dem. Bare for at bidrage til at det bliver noget de også tager hjem en anden gang. Camilla Plum har en del forslag til hvad man skal stille op med dem, og om ikke andet kan man lave dem til marmelade. Her blev skallen til gremolata sammen med lancetvejbred og hvidløg. Der er egentlig en del små friske lancetvejbred i min have for tiden, men bladene er ret seje, så det passer fint at molestrere dem i en køkkentrold med pomeransskal, salt, hvidløg og en lille smule af saften. Den blev brugt som friskt-skarp topping på en svampelasagne lavet med bl.a. karl-johan svampe fermenteret i egen saft. Lancetvejbred smager jo lidt henad karl-johan så det forekom meget passende. Hvis du nogensinde kommer i den heldige situation at have flere karl-johan svampe end du orker at spise, så kan jeg klar anbefale at fermentere nogen af dem. Det understreger den helt særlige karl-johansmag på en virkelig funky og intens måde. Virkelig godt til at sætte smag på sovse, og altså også i svampelasagner.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |