Her kommer min opskift på den hvide dressing i skovhaveversionen. Du ved den dressing, der er lavet med creme fraiche og sennep. Den er godt tilbehør til rigtig mange forskellige ting. Her i huset er den populær til kartofler, stegt laks, grillede nakkekoteletter, falafler, kål tilberedt på alle mulige måder, gulerødder og agurker i stave, pitabrød, salatpizza og jeg kunne blive ved... Min version er lidt anderledes idet den er tilpasset hvad der er at finde i henholdsvis mit køleskab og min skovhave. I mit køleskab er der ikke særlig tit creme fraiche. Til gengæld er der næsten altid ægte mayonaise (den lavet på æg og som skal opbevares på køl) og en eller anden form for surmælksprodukt, det være sig A38, ymer, tykmælk eller yoghurt. Jeg putter heller ikke ikke sennep i for dressingen får det spark den skal have fra skovhaveurterne. Når jeg nævner skovhaveplanter nedenfor så er det bare eksempler og du behøver ikke dem alle sammen og du kan sagtens vælge nogle andre også. Men for at smagen skal blive balanceret og samtidig have "dybde", så er det bedst hvis der er mange forskellige. Og det gør ikke noget at den enkelte urt stikker lidt af med sin egen sære smag - blandet med resten af urterne får smagen karakter af et symfoniorkester, hvor smagen er dyb og fyldig og stadig i balance.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |