I min have plantede jeg for 2 år siden et meget ungt blærenødstræ (Staphylea pinnata) i tillid til at jeg engang ville få glæde af det. De små nødder er spiselige ifølge Birgith Rothmann, Martin Crawford og pfaf.org. I Georgien er det dog de fermenterede blomster af den georgiske version (Staphylea colchicha) som især værdsættes som en delikatesse. Nu har jeg været i Georgien og set og smagt de fermenterede blomster. De smager dejligt, inde bag det fermenterede gemmer der sig en smag henad artiskokker. De spises som en del af festmåltider og går fint som tilbehør lidt ligesom vi kunne servere syltede rødbeder. Enten spises de lige skyllet fri for det meste salt, eller de kan blandes med hakkede rå løg, krydderurter og evt. solsikkeolie og eddike. Og man kan sikkert sagtens finde på mere. Så jeg har altså ikke selv fermenteret dem denne gang, men det er da rart at vide hvad jeg har i vente, hvis mit lille træ nogensinde når til at sætte blomster.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |