Sommerferiemad: Jordbær med fløde møder grøn salat og kantareller, det er da sommermad med sommer på. Fremmede haver og fremmede køkkener giver mad på nye måder. Her endte det ret lykkeligt med bitre salater og evighedskål som base i salaten. Garneret med grønne løgtoppe, blade fra bronzefennikel, skovjordbær, korianderblomster og den gode mormordressing baseret på piskefløde, sukker og citron. Så manglede der bare noget knasende sprødt. Det blev til havregryn ristet i olivenolie med lidt salt, fordi det her køkken af en eller anden grund ikke rigtig har et lager af nødder eller kerner. Det fungerede overraskende godt, og smagen af ristet havregryn kan jeg godt glemme at sætte pris på, måske fordi havregryn i den grad er basismad i Danmark? Det var egentlig salaten som tænkt og vist på billedet nedenfor. Men så var der lige en pandefuld smørstegte kantareller, og de blev tilført som prikken over i’et. Velsmag hele vejen rundt, og så smuk og så fyldig så det næsten kan bære at være sin egen ret. Ristede havregryn: Lidt olivenolie varmes på en pande, en håndfuld havregryn og lidt salt ristes heri til havregrynene er gyldne og sprøde. Afkøles.
Mormordressing: Piskefløde blandes med sukker til det lige er lidt sødt. Tilsæt evt. lidt revet citronskal. Tilsæt citronsaft til dressingen også er syrlig og tykner, smag til med salt og peber. Ristede kantareller: Rengjorte kantareller ristes i smør på en pande i 8-10 minutter, smages til med salt og afkøles. Dressingen blandes i salaten lige inden spisning
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |