fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Kabab karaz - kødboller i sur-kirsebær sovs

7/17/2023

0 Comments

 
De krydrede lammekødboller er simret i sovsen lavet på indkogte surkirsebær. Pinjekernerne fremhæver smagen af det krydrede lam i den intense, syrlige kirsebærsovs. Herligheden søbes op med pitabrød, og smagen er på en gang inciterende, vederkvægende og overvældende. Opskriften er angivet til 3-4 personer også bliver man bestemt mæt. Men måske hellere servere til dobbelt så mange også som en del af et mezzebord, med andre middelhavsretter - måske tzatziki, tabbouleh, eller en vegetarisk linse-risret. Retten er fra Syrien og tilgængeliggjort af Anissa Helou/NYT. Ifølge opskriften så skulle sovsen tykne bare ved indkogning men det skete ikke med mine kirsebær, så jeg endte med at koge et par umodne æbler med - ligesom med syltetøj.
Picture
Ingredienser, 3-4 personer, eller 8 personer som en del af en mezze-servering:
Sovs
  • 1 kg udstenede sur-kirsebær
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk granatæble-sirup
  • 2-3 umodne æbler i tykke skiver
  • lidt salt til tilsmagning
Kødboller
  • 450 g hakket lammekød
  • 1/2 tsk syrisk 7-Spice*, eller alternativt stødt allehånde 
  • 3/4 tsk salt
  • olie til stegning
til resten af retten
  • 3-4 pitabrød
  • 40 g smeltet
  • smør
  • 50 g pimjekerner, ristede
  • 1 spsk finthakkede urter til drys, jeg brugte løvstikke og sporebaldrian
* 1 tsk peber, allehånde og kanel blandes med 1/2 tsk koriander, nellike, ingefær og muskatnød. Di skal kun brug 1/2 tsk, resten kan bruges til krydring af mellemøstlige retter, tomatsovs, grillmarinader og den slags.
Fremgangsmåde:
  1. kog de udstenede kirsebær op med sukker, granatæblesirup og de umodne æbler. Lad dem simre uden låg til det det er dampet ind og tyknet lidt, ca. 25 minutter. Fjern æblerne.
  2. Lav imens kødbollerne: Rør kødet med krydderi og salt. Form kødboller på størrelse med valnødder og brun dem på en pande med olie ved høj varme i kort tid. De skal bare tage farve og holde på formen. Fjern dem fra varmen
  3. Når sovsen er tyknet tilsættes kødbollerne og de simrer i sovsen 10-15 minutter, smag sovsen til med salt og evt. lidt sukker
  4. Flæk pitabrødene og skær i tre-kanter
  5. anret pitabrødsstykkerne på tallerkner, dryp dem med det smeltede smør, læg et par skefulde sovs/kødboller ovenpå, drys med pinjekerner, og grønt drys og server
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt