fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Kimchi bowle

6/21/2020

0 Comments

 
Kimchi er jo et koreansk tilbehør og derfor er denne bowle trukket i asiatisk retning ved hjælp af dressingen. Som jeg forstår det så er en “bowle”, grundlæggende bare en servering af et måltid i en stor portionsskål, med et gennemgående tema fx japansk eller mexicansk. Men når det får mine børn til at synes meget bedre om måltidet, så serverer jeg det gerne “a la bowle”. De fik også lov til at være med til at bestemme hvad der skulle være i deres servering og vi voksne fik så en bowle med hele udtrækket.
Billede
Ingredienser, 4 personer:
  • ris, couscous, quinoa, bulgur eller en blanding, i alt nok til 4 personer
  • evighedskål, ca. 1 liter
  • salvieblade, en lille håndfuld
  • et lille løg i tynde skiver
  • æg, 1-2 per person afhængig af hvor sultne de er
  • avocadoer, 2 halveret og i skiver
  • kimchi
  • peanuts, 1 lille håndfuld groft hakket
  • hvad du ellers måtte have af rester der kan passe, vi havde nogle kartofler der blev braset
Dressing:
  • soya sovs, 4 spsk
  • ingefær, 2 spsk meget fintsnittet
  • eddike, 2 spsk
  • mørk sesamolie, 2-3 tsk
  • rapsolie, 1 dl
Fremgangsmåde:
  1. kog grynene efter anvisningen på pakken
  2. lav en dressing af ingefær, eddike, soya sovs, sesam olie og rapsolie
  3. rens kålen og snit den groft, steg den på panden i lidt olie til det falder sammen og har fået lidt brune kanter, smag til med salt
  4. steg ligeledes salviebladene i lidt olie på panden, så de bliver sprøde når de kommer af panden. Det tager nok ca. 30 sekunder
  5. klargår de andre sager som angivet i ingredienslisten: Løg, avocado, peanuts, eventuelle rester
  6. kog æggene hårdkogte eller smilende eller pocher dem alt efter hvad du foretrækker
  7. bowlen samles i en stor skål eller til nød en dyb tallerken: Nederst kogte gryn, ovenpå i små bunker lægges de øvrige ingredienser, dressingen hældes ud over, og der drysses tilsidst med peanuts
  8. Der serveres en skål per person og det spises med kniv og gaffel, ske eller spisepinde som man nu synes
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt