fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Kold nudelsalat med ribs, courgetter og peanutbutter

7/17/2023

0 Comments

 
Sesamolie og salatdressingen med peanutbutter laver basen sammen med nudlerne, derfra kan man putte i hvad man har. Ribs er godt fordi det giver syre og saft, så det vil jeg klart anbefale. Små fine courgetter kom i fordi det var det vi havde, også lidt bladgrønt fra skovhaven: Løgblade er vigtigt, derudover kom der lidt blade af syre, fennikel, havemelde og toon træet. Havesyren har skudt nye friske blade efter jeg klippede dem helt ned, da de begyndte at blomstre. Det må jeg huske næste år - alt hvad der giver friske blade i skovhaven i juli er værd at huske. Grund-opskriften er fra Hetty Lui Mckinnon/NYT.
  Det var rigtig godt med stegt tofu til, så hvis du kan få fat i den friske, økologiske fra LeTrang, så vil jeg klart anbefale det. Hvis ikke du kan få fat i den, så find på en eller anden proteinkilde at spise til og du har et fint aftensmåltid. LeTrang tofu kan bl.a. bestilles hos Årstiderne - jeg har ikke noget samarbejde med nogen af dem, og får intet ud af at anbefale Le Trang, så anbefalingen er ærlig og ukompromitteret af kommercielle hensyn. Det er den bedste tofu jeg har smagt, og den eneste jeg rigtig gider bruge nu.
Picture
Ingredienser, 3-4 personer:
  • 125 g nudler
  • 2 spsk sesamolie
  • 3 små courgetter
  • 2-3 dl ribs
  • en god håndfuld bladgrønt, herunder meget gerne løgblade
  • 1/2 dl grofthakkede saltede peanuts, dem glemte jeg godt nok, men jeg er sikker på at det er godt
peanutbutterdressing:
  • 1 dl peanutbutter
  • 1/2 dl soya sovs
  • 2 spsk sirup eller honning
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk limesaft
  • den revnede skal af en limefrugt
  • 2 tsk chili sovs eller efter smag
  • 1 fed hvidløg, presset
Fremgangsmåde:
  1. kog nudlerne efter pakkens anvisning, men lige et minut kortere, så de er godt faste. Køl dem straks af i koldt vand, lad dem dryppe af og bland dem med sesamolie
  2. dressingen laves ved at blande alle ingredienser i en skal, der skal arbejdes lidt for at blande peanutbutteren op med de andre ingredienser, men det kan godt lade sig gøre. Tilsæt gradvist et par skefulde vand eller tre til dressingen har en passende flydende konsistens. Smag til med  chilisovs
  3. skær courgetterne i tern på størrelse med ribsene, hak de grønne blade
  4. bland det hele sammen med nudlerne, smag til og server med det samme. Det kan godt være du ikke skal bruge al dressingen.
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt