Her er en malaysisk laksasuppe (fra Claus Meyer) - du ved med kokosmælk, ingefær, lime og chili. En suppe der virkelig kan lyse op i januarmørket. På billedet kan du se de små grønne krydderurte-fyldte kødboller der er kogt med i suppen. Jeg havde egentlig glemt alt om mit sidste forsøg på at etablere korsknap som bunddækkeplante i min skovhave, indtil jeg gik og undrede mig over den nye plante, der stod så grønt her midt i januar med runde blade, der næsten til forveksling ligner løgkarsens rosetblade. Heldigvis fik jeg artsbestemt den hos den lokale ultra-havenørd inden jeg besluttede det var en ny ukrudt. Smagen er frisk, lidt pebret og lidt mynteagtig - lige det rigtige til denne suppe sammen med løgkarsens blade, de supplerer hinanden fint. Der røg også en smule koriander i og lidt mynte fra bunden af grøntsagsskuffen, men hos mange står mynten måske fint i drivhuset endnu. Hvis du bare alt i alt kan samle ca. 1/2 liter så er der nok.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |