Ideen til at bruge stikkelsbær som fyld i kringle fik jeg fra Loui&bearnaisen. Og tak for den ide. Hjemmebagt kringle med rigelig snask er ikke til at stå for, stikkelsbærsmagen er dejligt fremtrædende og der er noget altmodisch og lige tilpas nostalgifremkaldende ved begge dele. Ifølge Søren Ryge er Anne Margrethes kringleopskrift Danmarks bedste, det med stikkelsbærsyltetøjet er min tilføjelse. Man ender med at have ret meget kringle, måske nok til et helt forsamlingshus, men jeg vil ikke anbefale at skalere opskriften ned, for mængden passer lige til 4 stænger ved siden af hinanden på en standardstørrelse bageplade (35 x 40 cm). Og det er ret vigtigt for når de ligger lige tilpas tæt, så hjælper de med at holde facon på hinanden under bagningen, og så kan man tillade sig at være lidt mere nonchalant med at få lukket dejen ordentligt til over fyldet. Til gengæld så holder sødt gærbaseret bagværk som regel fint til at blive frosset, også har man jo altid lige en reserve, hvis der skulle opstå en situation med akut mangel på kringle.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |