Æbler er en skovhaveafgrøde, og græskar er jo i den grad i sæson. Mit Insta feed vrimler med pasta opskrifter med græskar, så nu fik denne opskrift et skud. Græskarmos er sødt og blødt, løgene er søde men også stærke, æblerne er syrlige. Alt i alt bliver det en ret til den søde bløde side, men det er det jo også noget hyggeligt ved. Jeg har ikke rigtig arbejdet med at smagsoptimere opskriften - så meget lasagne kan vi jo heller ikke spise, og jeg er tænker det er en opskrift som man alligevel ender med at justere efter hvad man har. Så det her bliver nærmest en skitse.
Græskar bages til de er møre, og blandes med revet parmesan til en græskarostecreme. Løg snittes til både og bages i ovnen med salt, peber olie og rosmarin eller salvie til de er godt gennembagte og lidt brunede, giv dem lidt eddike og chili når de kommer ud af ovnen. Der laves en bechamelsovs og æbler snittes i både. Læg lagene i lasagnen med bechamelsovs nederst, lasagneplader, græskarmos, bagte løg og æblebåde. Slut af med pasta, bechamelsovs og evt revet ost. Bag ved 175 grader til gennembagt, lad hvile 20-30 minutter inden servering.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |