Ja nu kommer der altså stegete kogte bønner som i "huevos rancheros" i endnu en version. For alle som følger med på denne blog, så føler jeg en lille trang til nærmest at undskylde fordi jeg bliver ved med at bringe den samme ret. Men nu er det jo en både en blog og en opskriftssamling, så det er indenfor skiven (og skiven er jo i øvrigt er defineret af mig). Denne version er med finthakket rå hvidkål blandet i de kogte stegte bønner. Ja det lyder så sundt, så man bliver helt mistroisk, men jeg lover der er ikke gået klidmoster i det for mig endnu. For der er noget med konsistenserne og smagene, der komplementerer hinanden enormt godt: Det bløde og sprøde, det bitre og friske fra kålen mod den fede umami fra bønnerne. Du behøver ikke engang stege løg med, du kan også droppe æggene til, servere avocoda til, eller ristet rugbrød, eller en hvilken som helst kombination af ovenstående - jeg tror jeg har fået alle ovenstående versioner her de sidste dage. Det bliver godt uanset.
Og nu pibler urterne frem over det hele, men nogen gange er der ikke rigtig tid eller kræfter til at gå rundt og nippe. Så må man vælge det vigtigste og hurtigste. Det blev løgkarse som er over det hele i min have, og havesyre, der havde selvsået sig på en varm plet op ad husmuren. Det er stadig lidt for koldt om natten og nok også lidt for tørt til at det hele er eksploderet bag om ryggen på mig. Jeg linker lige til nogen af opskrifterne fra sidste forår - det er under alle omstændigheder meget de klassiske salater som jeg har på bedding her i det tidlige forår. Hvis man bare har en lille håndfuld of de fineste spirer, så fungerer det godt med æg og soya. Man kan stadig nå at servere mælkebøtteblade til stenbiderrognen, eller bare som sig selv med sødt og knas.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |