Grøn salat og nybagt brød lyder måske en anelse asketisk. Det kan måske tiltale nogen, men så må de finde en anden opskrift, for i den her version forsvinder det asketiske hurtigt i hvidløgssmørbagt hvedebrød, søde druer og nødder. Det smagte dejligt og forårsagtigt, og det virkede som en slags kulinarisk modbesværgelse til vejret. For forårsvejr har det ikke været i dag, men mellem snebygerne fik jeg plukket til en salat: Mælkebøtter, havesyre, kantløg, estragon, smalbladet klokke, slangeurt, citronmelisse, rucola, vinterkarse og sikkert flere som jeg allerede har glemt. De blev til en salat sammen med vindruer og valnødder og en dressing på sennep, eddike, honning og hasselnøddeolie. Kort sagt en rigtig smovsesalat. Sammen med hjemmelavet hvidløgsflutes og et kogt æg blev det til en let aftensmad. Hjemmelavet hvidløgsflutes er ikke svært at lave, men det kan selvfølgelig også købes. Lav en flutesdej og form dem lange og flade. Mas små klatter hvidløgssmør ned i dejen inden de bages. Hvidløgssmørret jeg lavede var med hvidløg, rosmarin, kryddertimian og salt, der skal bruges mere end man lige tror. Bag dem ved 225 grader til de er færdige. Server dem lune til den kolde salat. Tak til Jamie Oliver for den gode ide til denne kombination.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |