Næst efter den traditionelle pesto genovese på basilikum, så er løvstikkepesto den bedste pesto jeg kender - eller måske er løvstikkepestoen faktisk lige så god? Det må komme an på dagsformen. God er den i hvert fald, og selvfølgelig skal den på bordet til de første nye danske kartofler. Den er også rigtig god til en æggemad, en pølsemad eller en ostemad, til grillet laks og sikkert meget mere. Hvis du har tidligere erfaringer med at løvstikke er en smag man skal være varsom med og som hurtig bliver dominerende og trættende, så kan jeg sagtens følge dig, men giv alligevel den her pesto en chance. Af en eller anden grund fungerer løvstikkens smag af umami helt anderledes i pestoversionen, og jeg er i hvert fald endnu ikke blevet træt af den.
2 Comments
Signe Ryberg
5/8/2020 05:17:42 pm
Det må prøves Ellen, vi har en yderst generøs løvstikke herhjemme.
Reply
Ellen
5/9/2020 03:10:44 am
Ja, hvis man først har løvstikke, så har man som regel nok af den ☺️
Reply
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |