Jeg har altid haft et afslappet forhold til mælkebøtter i haven. I græsplænen har de fået lov at være. De gør jo ikke nogen skade, og gavner insekter og er smukke når de blomstrer. Men efter jeg har opdaget deres kulinariske kvaliteter, så er min indstillling gået fra svagt positiv til “dem ville det søreme være rart med nogle flere af”. Så nu glæder jeg mig hver gang jeg ser dem, og laver en mental note om hvor de gemmer sig, til næste gang jeg er rundt og samle ind til en salat.
Nu er der så mange, selv på min næringsfattige jord, så der var til en hel salat. Og jeg mener vitterligt at lige nu, er der intet skønnere i min have eller i butikkerne at fylde i salatskålen. Sprødt og spændstigt med en lillebitte snert af bitterhed, der kalder på et sødt modspil: Saml en god skålfuld, rens dem grundigt i rigeligt koldt vand, server dem som salat med et modspil af druer, æblestykker, appelsin, eller hvad du nu har. Rist gerne nogle nødder eller kerner, og giv det en enkel olie-eddike dressing, og salt og peber. I versionen på billedet nedenunder blev de serveret med kvarte grønne druer, ristede boghvedekerner og en dressing af citronsaft og citron-rapsolie.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |