Magnolieblomster er ikke bare smukke de kan også spises. Og helt overraskende smager de finurligt krydret i retning af ingefær og kardemomme - meget passende da mange af dem oprindeligt kommer fra østen. Der er over 200 forskellige arter af magnolie og jeg tror ikke der er nogen der ved om de alle er spiselige. Men i Kina spiser de mange af dem og den i Danmark meget gængse Magnolia x soulangeana er spiselig. Jeg har heller ikke hørt om nogen som man ved er giftige. Men hvis du ikke er sikker på hvilken en du har i din have eller den du har ikke er en nævnt på fx denne side, så start lidt forsigtigt.
Det er forskelligt hvor meget magnolieblomster dufter, men hvis de gør, så kan de bruges i gin&tonic, hvor duften og smagen passer rigtig fint. Uanset om de dufter eller ej, så har de ingefærsmagen. De meget rødlige blomster skulle være mere bitre. Jeg har lavet magnolieeddike ved at overhælde blade med lun risvineddike. Nu skal det så stå og trække et par uger. Sursød-syltede magnolieblade står ved siden af: En lage laves ved at opløse 1 dl sukker i 1½ dl risvineddike og opvarme til sukkeret er opløst. De ituskårne blade er overhældt med lagen. Øverst i glasset ligger en lille plastikpose med lage i for at sikre at bladene bliver nede i lagen. Jeg ved ikke helt hvor længe den skal stå, men jeg glæder mig til at prøve at lave en gang skovhave-sushi med den i stedet for syltet ingefær.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |