Mit abrikostræ overlevede kun lige med nød og næppe sidste vinter. Heldigvis har jeg lov til at plukke af overfloden på min søsters træ, så vi har virkelig mange abrikoser lige nu, og vi har også mulighed for at plukke spandevis af mirabeller. Derfor kommer der her en opskrift på marmelade med abrikos og mirabeller. Begge slags frugter er jo gode til marmelader, og jeg tænkte at de ville supplere hinanden godt. Marmeladen er lavet i ovnen, det synes jeg fungerer bedst når man har at gøre med frugter der skal afgive en hel del væske før det bliver en god marmelade. Alle steder anbefales det at tilsætte citron når man laver abrikosmarmelade - det kunne man nu nok godt have undladt, da mirabellerne giver det skud syre som abrikoserne trænger til. Den næsten indtørrede limefrugt, der også kom i, er i hvert fald ikke en nødvendig smagskomponent. Jeg udstener ikke mirabeller inden brug. Det er ret besværligt og stenene bidrager til smagen. Så lever jeg med at man må fjerne stenene senere. Jeg hælder marmeladen på rengjorte og skoldede glas. Jeg har dårlige erfaringer med opbevaring af marmelader ved stuetemperatur, også selvom glassene skyldes i atamon osv, så det har jeg nu taget konsekvensen af og bruger det ikke. Til gengæld opbevarer jeg altid marmeladen i køleskab.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |