Mirabeller fungerer med deres syrlighed godt i chutney. Men hvad skal man så med al den chutney? Tjaah det stammer jo fra Indien og det går godt til indiske mad, men derudover? Chutney er syrligt og sødt og krydret og - afhængig af chilimængden - måske også stærkt. Faktisk adskiller den sig ikke meget fra ketchup, som vel uden nogen tvivl må være den mest anvendte chutney i danske køkkener. Den er lidt mindre sød og lidt mere stærk - kort sagt en ketchup til voksne. Og hvis man bare tænker ketchup, så er det lettere at se den gå ind i alle mulige sammenhænge. Den her chutney blev serveret til hotdogs med ristede løg og syltede løg. Det fungerede rigtig godt. En chutney bliver konserveret af syre og sukker, lidt ligesom syltede rødbeder. Jeg er ikke rigtig sikker på holdbarheden af denne her, så jeg forsøgte mig med henkogning af den færdige chutney for at forbedre holdbarheden. I teorien slås alle vegetative mikroorganismer ihjel og syren og manglen på luft skulle hindre sporer i at vokse. Men det er altså ikke noget jeg har meget erfaring med, så nu må vi se om det virker. Holdbarheden i køleskab efter åbning er formentlig også ret kort, så det er en god ide at udportionere det i ret små mængder. Opskriften (dog ikke henkogningen) har jeg fra “mikkelsmadblog” - tak til Mikkel Bækgaard.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |