Selvom jeg ikke selv dyrker valnødder bringer jeg denne opskrift alligevel. For valnødder er jo også en oplagt skovhaveafgrøde til den lidt større have. I Georgien er de meget glade for valnødder. De laver blandt andet denne pasta/pesto med valnødder, krydderier og eddike som de bruger sammen med diverse grøntsager. Auberginer er særligt populært lader det til, men den anvendes også sammen med blomkål, spinat, courgetter, i tomat-agurkesalat, og sikkert til meget mere, som jeg bare ikke opdagede. Det er ret let at lave, også er det bare at fordele det rundhåndet med sine grøntsager. De fleste grøntsager gives lige noget varme til de er bløde/al dente, men agurker og tomater anvendes rå. De krydderier de typisk anvender er ikke så nemme at skaffe (blå bukkehornsfrø og tørret morgenfrue bl.a.), men det kan approksimeres , og det gør ikke så meget, for hver familie har alligevel deres egen version af den helt rigtige krydring. I Georgien så jeg ofte et lille drys granatæblekerner og måske lidt persille på toppen. Her har jeg brugt skærmsølvbladbær, der har den røde farve og det syrlige pift til fælles med granatæblekernerne.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |