Nu er det kastanjetid. Jeg har godt nok endnu ikke kastanjetræer i min egen skovhave - det er der nu lagt en mitigeringsplan for, men vi fandt et par håndfulde på vores gåtur i skoven. Og mange steder hvor der står et træ kanten af en have eller en park så vader man i kastanjer lige nu. Og med de igangværende klimaforandringer, så må vi forvente at kastanjer fremover bliver en mere og mere pålidelig efterårsspise på vore breddegrader. Ristede kastanjer spist som nippemad med smør og salt er en super hyggelig klassiker fra min barndom. Men kastanjer har også potentiale til at indgå som en mere mere basal byggesten i et skovhavemåltid. Så det gælder om at afsøge mulighederne. Her kommer kastanjer i en klassisk flødebaseret pastaret. Kastanjer har noget behageligt nøddeagtigt/svampeagtigt midt mellem umami og kulhydrat-krammet, som spiller fint ind i denne ret som nok ellers ville være lavet med svampe. Kastanjer har en mere krummet end sej konsistens, men den føles nu stadig ret godt i munden. Opskriften fra Thomas Hergaard har været bragt i Hjemmet i 2014.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |