Man kan ikke se det på billedet, men pastaen er svøbt i en havtorne-parmesanblanding, der giver den en skøn, frisk og aromatisk sommersmag. Der er drysset med lidt fintskårne mælkebøtteblade for at give lidt modspil. Havtorn kaldes jo meget beskrivende for “nordens citron” på grund af dens markante smag (godt nok ikke af citron), dens syrlighed og vist også et højt indhold af c-vitamin, og sikkert også dens (næsten) gule farve. Retten er hurtigt lavet når først du har plukket bærrene og lavet saft af bærrene. Både bærrene og saften kan fryses, så det kan sagtens gøres en anden dag hvor du har bedre tid. Det tager lang tid at plukke havtornebær af grenene for de har det med at smatte ud, hvis man tager for hårdt fat. Hvis man nænner det kan man nedsætte arbejdstiden betydeligt ved at klippe de små bærrige kviste af og fryse dem. Når de er frosne er det meget lettere hurtigt at få bærrene af. Havtornesaft er også ret let at lave: Rens bærrene og kog dem 1-2 minutter med den halve mængde vand (hvis du har 200 g bær, så brug 1 dl vand), lad det køle af, hæld gennem en si og mas bærrene med en ske eller en dejskraber så de går istykker og saften frigives. Gem saften på køl nogle dage eller frys den ned fx i isterningebakker, da man ofte ikke bruger så meget af gangen. Når først du er nået her til er resten hurtigt lavet. Opskriften har jeg fra “Høstet Bornholm” (hoestet.dk), som specialiserer sig i produkter med havtorn. Så hvis ikke du orker alt det med egen saft, så kan du jo også bare købe deres. Det ender i hvert fald med en hel enkel klassisk pasta-ret med et skønt nordisk twist. Vi fik en salat med courgetter, grønne bønner og friske figner til - det er en skøn årstid.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |