fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Pasta med “sol over skovhaven”

6/30/2022

0 Comments

 
Estragon står fantastisk lige nu, og jeg er ret glad for smagen. Den her ret går ud på at lave en fyldig pastaret med estragon. Retten får masser af fylde og umami fra stegte svampe, sorte hvidløg og parmesan. Den rå æggeblomme bliver lagt på lige med det samme efter pastaen er kogt, og røres så sammen med pastaen, hvorved den nærmest bliver tilberedt i eftervarmen fra pastaen, og i øvrigt fungerer som pastasovs sammen med parmesanen. Også pyntet af med blomster fra haven bare fordi det bliver så yndigt. Tak til Nigel Slater for ideen.
Billede
Ingredienser, 3 personer:
  • 250 g frisk pasta, gerne tagliatelle
  • olivenolie til stegning
  • 400 g champignon i kvarte
  • 3 fed sorte hvidløg, hakket
  • 3 spsk blandede skovhaveurter i stedet for persille. Jeg brugte lidt løvstikke, lidt isop og en hel del æblemynte, finthakket
  • 1 dl estragonblade, eller måske 2 hvis du er særligt glad for estragon smagen, hakket
  • parmesan, fintrevet ca. 60 g
  • 3 æggeblommer
  • blomster til pynt hvis du synes
Billede
Fremgangsmåde:
fra pastaen er kogt skal det helst gå ret hurtigt med at få retten serveret, så sørg for at have revet parmesanen og dækket bordet osv. inden eller mens svampene steger
  1. steg champignonerne hårdt i olien på en pande til de begynder at tage farve, måske 8-10 minutter. Tilsæt de hakkede sorte hvidløg og de hakkede urter (ikke estragonen) rør rundt og tag panden fra varmen
  2. kog pastaen efter anvisningen på pakken
  3. varm evt. de skåle du vil servere i op ved at hælde lidt kogende vand i
  4. skil æggeblommerne fra hviderne
  5. når pastaen er kogt hældes næsten al vandet fra, bland pastaen og en lille sjat pastavand med svampene og estragonen
  6. fordel i serveringsskålene, drys med parmesan, placer en æggeblomme i hver skål, og pynt hurtigt med blomster
  7. server med det samme
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt