fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Pasta med stegte citroner og krydderurter

6/2/2023

0 Comments

 
Pasta, citron og parmesan er et sikkert valg. I den her version med stegt citron og masser af krydderurter fra skovhaven, så får det lige det mere kant. De stegte citroner er først blancheret for at fjerne noget af bitterheden, men kedelige det når de ikke at blive. Indimellem, hvis der var mange citronstykker i den mundfuld jeg var igang med, så bliver det næsten lige skrapt nok. Så er det godt at servere med asparges og æg, der begge kan give lidt umami modvægt. Ellers så kan man måske lige justere mængden af stegte citroner lidt ned eller sortere nogen af dem fra på tallerkenen, for det er jo individuelt. Opskriften er fra Melissa Clark/NYT, og bikset sammen på en halv times tid.
Picture
Ingredienser 5-6 personer:
  • 3 citroner
  • 400 pasta
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • ca. 120 g (1/2 liter) blandede krydderurter, finthakket. Jeg brugte løvstikke, citronmelisse, estragon, oregano, isop, toon-blad, karryurt, løvefod, kinesisk purløg, salvie
  • 40 g smør
  • chili-flager efter smag
  • 100 g groftrevet parmesan
  • salt og peber
Picture
Fremgangsmåde:
  1. ​riv skallen på 2 af citronerne fint og stil tilside
  2. skær enderne af de 2 citroner og del dem i kvarte på langs, fjern kerner. Skær dem derefter i tynde skiver på tværs
  3. blancher  citronskiverne i letsaltet vand 2-3 minutter. Tag dem op og lad dem tørre i et rent viskestykke
  4. kog pastaen i vandet fra citronerne, til de er næsten som du kan lide den. Gem lidt af pastavandet
  5. imens steges citronskiverne i lidt olivenolie til de er brunede, tilsæt et nip salt og en teske sukker. Tag af panden
  6. i panden tilsættes yderligere et par skefulde olie og smørret. Chili og citronskal steges meget kort til de lige dufter, bring temperaturen ned ved at tilsætte ca. 1 dl kogevand fra pastaen, pisk rundt til du har en sovs
  7. tilsæt den kogte pasta, revet parmesan og saften af den sidste citron og miks til pastaen er svøbt i sovsen
  8. tilsæt de hakkede krydderurter og de stegte citroner. Miks, smag til og server
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt