fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Persisk sammenkog med rabarber og safran

6/1/2022

0 Comments

 
Denne veganske version af en persisk sammenkogt ret, hvor rabarber indgår som kronen på værket var en sand øjenåbner for mig i forhold til at bruge rabarber i det salte køkken: Kombinationen med safran og gurkemeje spiller rigtig godt med rabarbersmagen, og den måde rabarberne koges møre, men stadig bliver holdt samlet som syrlige smagsbomber er også ret genialt. Udover rabarber bruges også en del bladgrønt primært skvalderkålsstængler og mynte. Alt i alt en dejlig hverdagsret og tak til Naz Deravian/NYT
Billede
Ingredienser, 4 personer:
  • 200 g tørrede bønner (fx butterbeans), udblødte
  • ca. 1 spsk sukker
  • 1 nip safran
  • olivenolie til stegning
  • 100-200 g skvalderkål, primært stænglerne, skåret fint
  • 50-100 g mynteblade, groft hakket
  • evt lidt blandede krydderurter fx løvstikke, oregano og karryurt, finthakket
  • 1 stort løg, finthakket
  • salt og peber
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 250 g rabarberstængler skåret i mundrette bidder
  • kogt ris, til at servere til
Fremgangsmåde:
  1. kog bønnerne i rigeligt nyt vand med salt og evt et laurbærblad til de er møre. Gem også kogevandet
  2. knus safran med lidt sukker og hæld lidt varmt vand på og lad det trække
  3. Steg skvalderkålen i olie på en pande til de er godt stegte og har taget farve ca. 10 minutter, tilsæt om nødvendigt mere olie. Tilsæt mynten og de øvrige urter og steg lidt videre. Stil til side
  4. I en dyb pande eller tykbundet gryde steges løgene blidt i olie til de er gyldenbrune, ca. 10 minutter. Tilsæt salt og gurkemeje og steg kort. Tilsæt bønnerne og lad koge 5 minutter til smagene er smeltet sammen
  5. tilsæt de stegte urter, ca. 1/2 liter bønnevand, 1/2 af safranvandet og bring det i kog. Læg låg halvt på og lad simre ca. 30 minutter
  6. tilsæt resten af safranvandet, citronsaft og 1 spsk sukker. Lad det simre videre ca. 15 minutter. Tilsæt mere bønnevand om nødvendigt. Retten skal ikke være en suppe, men den skal være så våd, så der er væde til risene. Smag til med salt
  7. imens steges rabarberstykkerne på den anden pande i olie et par minutter på hver side
  8. læg rabarberne øverst på bønneretten og lad dem dampe møre ca. 10 minutter. Lad være med at røre i retten, så rabarberne forbliver hele selvom de er møre
  9. server med ris til
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt