Her i juli har det grønne i min skovhave mistet det spæde og sprøde. Når nu det så til gengæld har masser af smag og struktur, så fungerer det efter min erfaring bedst med mere tilberedning. Her bliver det bagt i ovnen som topping på en slags pizza. Jeg prøvede med topping af syre, lådden løvefod, hosta (Hosta sieboldii) og grønkål (grønkålen var ikke fra min skovhave). Selv efter bagning bevarede de enkelte planter deres egenart: Syren gav et syrligt pift, kålen smagte heller ikke overraskende af kål, løvefodens bitterhed var mildnet noget og gav en dejlig smag, det var nog den topping der fungerede bedst. Hostaen havde en meget lidt karakteristisk smag før og lige så lidt efter men rigeligt med tekstur. De kan selvfølgelig også blandes sammen, men jeg var interesseret i hvad de hver især bidrog med. Vi spiste dem som de var for undersøgelsens skyld, og som tilbehør til tomatsuppe. En anden gang vil jeg nok eksperimentere med at gøre deres smag mere kompleks ved at tilføre toppings efter bagning fx. fermenterede stikkelsbær, gremolata eller måske pesto.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |