fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Rabarber vacherin - islagkage med rabarber

5/15/2020

0 Comments

 
Det er rabarbertid. Her kommer en nem opskrift på en festlig dessert, der kan laves til mange og som også er ret børnevenlig. Jeg googlede lige "vacherin", det viste sig at det var den marengs der indgår som har bidraget med den del af navnet. Der er altså noget rigtig godt ved kombinationen af fed parfaitis og den frosne marengs også kombineret med de sød-syrlige rabarber. Hvis bare du har frysekapaciteten, så er det en virkelig nem opskrift og god opskrift. Da opskriften kræver kold rabarberkompot og frysning af den færdige ret, så er det bedst at gå i gang fx aftenen før.
Billede
Ingredienser, 10 personer:
  • 500 g rabarber​
  • ca. 400 g sukker
  • 1-2 vanillestænger uden marv
  • 3 (pasteuriserede) æggeblommer
  • 75 g flormelis
  • kornene fra 1-2 vanillestænger
  • 3/4 l piskeføde
  • ca. 150 g marengs: Kys, kagebunde eller hvad de nu har i butikken. Ellers kan du bruge evt. tiloversblevne æggehvider til at lave din egen marengs
Fremgangsmåde:
Rabarberkompot
  1. ​Rabarne renses og skæres i 1-2 cm store stykker
  2. De kommes i en gryde sammen med sukkeret og vanillestængerne, hvor kornene er taget ud. Det er ikke i denne rabarberkompot du skal spare på sukkeret - det høje sukkerindhold hjælper til en behagelig konsistens efter frysning
  3. Lad sukkeret trække saften ud af rabarberne i min 30 minutter. Det kangodt stå flere timer
  4. Tilsæt evt. et par skefulde vand, hvis den ikke har trukket så længe. Kog langsomt op til rabarberne safter og koger ud. Pas på det ikke brænder på. Køl kompotten af
Vanille parfait:
  1. Mas vanillekornene ud i flormelisen med den flade side af en kniv, så kornene er jævnt fordelt
  2. Pisk æggeblommerne sammen med flormelis-vanille blandingen
  3. Pisk fløden til skum i en anden skål
  4. Vend æg-sukker blandingen forsigtigt sammen med flødeskummet
Kagen samles:
  1. En sprinform fores evt. med film eller bagepapir
  2. Læg marengs nederst i bunden
  3. Tilsæt ca. ½ af parfaiten
  4. Læg nogle skefulde kompot (ikke det hele, resten serveres bare ved siden af)
  5. Resten af parfaiten kommes i
  6. Der sluttes med resten af marengsen
  7. Islagkagen kommes i fryseren. Jeg synes den er bedst, hvis den ikke er helt gennemfrossen - 4 timer på frys er som regel tilpas
Kagen serveres med resten af rabarberkompotten "on the side".
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt