Sommersalat baseret på tomater og brød er en klassiker. Her er den med ribs, løvstikke og dagliljer fra skovhaven. Det bliver ikke smukkere, og både ribs og løvstikke giver mere spænvidde i salatens smag. Løvstikke og dagliljer har begge en lidt bitter eftersmag. Løvstikken skal helt sikkert i for at give smagen mere dybde, og skal derfor hakkes fint. Dagliljerne kan man sådan set udelade hvis man er sart, men de er jo smukke. Opskriften (uden dagliljer) er fra bogen Claus Meyers salatværksted. Endelig skal jeg huske at sige at du ikke bare kan spise alle liljer i din have. Det er dagliljer (slægten Hemerocallis) der har spiselige blomster, så find lige ud af først hvad det er for liljer du har. Man skal heller ikke spise alt for mange af dem, så kan man godt få ondt i maven.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |