“I sne står urt og busk i skjul” - en meget præcis beskrivelse af min have for tiden. Heldigvis er evighedskålen let at ryste fri og nem at plukke af. Så jeg fik plukket en god skålfuld små friske blade og supplerede så med tilsvarende mængde hvidkål. Det blev til endnu en suppe med italienske rødder. De kan altså virkelig det med at få det bedste ud af de forhåndenværende råvarer. Og nu her hvor jeg forholdsvis dogmatisk forsøger at lave retter med udgangspunkt i råvarer fra min have, har jeg virkelig fået øjnene op for det man måske kunne kalde "det italienske vinterkøkken". For der er vel også tidspunkter i Italien hvor tomater, peberfrugter og auberginer ikke er i sæson? I den her ret møder bladkålen ris og parmesan i en ret et sted mellem suppe og rissotto. Under tilberedningen lugter det ret “kålet” på en måde som måske ikke ligefrem vil tiltale alle, men resultatet er absolut mainstream mildt men fyldigt. Det lyder lidt tungt med kombinationen af kål og risotto, men det forunderlige er at kålen nærmest går risottoen lettere, samtidigt med at det lækre cremede fra risotto stadig er der, og dagen derpå er den mindst lige så god. Den oprindelige opskrift fra Rachel Roddy er med savoykål, så det kan du jo bruge som substitut for den kål jeg har brugt, hvis du endnu ikke har fået plantet evighedskål i din have. Når man tænker på hvor stor en del af året jeg har kunnet hente friske blade fra den, og hvor lidt besvær det er at have den - den kan sagtens stå i et almindeligt staudebed, så er det altså oplagt at skaffe sig sådan en. Jeg tror jeg vil lave stiklinger klar her til foråret, så kan du komme forbi og få en.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |