Jeg troede ikke jeg skulle lave dumplings. Det forekom mig at være en af de retter hvor besværet ikke stod mål med resultatet. Der er stadig en del dumplings hvor jeg synes de enten er for besværlige eller hvor resultatet ikke bliver interessant nok. Men de her dumplings de fungerer altså godt: De er ret store, så der skal ikke laves urimeligt mange før der er nok til alle (2-3 pr. person), de er ret robuste overfor variationer i samleprocessen, så de kræver ikke meget præcisionsarbejde, de skal dampes og når først de står der og damper, så har man 45-60 minutter hvor de bare passer sig selv, hvor man kan få styr på resten af måltidet. De skal dampes længe nok, men tager ikke skade af at få lidt for længe, så man behøver ikke gå og “være over dem”, mens de damper. Der findes forskellige ofte asiatisk anordninger til dampning, ellers kan man stille an med gryder og dørslag og den slags - det er det jeg gør. Fyldet er traditionelt græskar og løg, men her er altså rigelig plads til kreativitet, bare du forbehandler ingredienser der har lang tilberedningstid. Jeg har med held brugt fyld med æbler og stegte løg og bacon, eller stegte svampe og pinjekerner istedet for bacon. Når de er færdige overhældes de med brunet smør (eller måske lidt andefedt), også serveres de med youghurt tilsmagt med hvidløg og salt. Sådan har jeg lært det af Olia Hercules, en af mine yndlingskokke.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |