I en tidligere post hævdede jeg at der ikke var meget smag i det grønne i min skovhave bortset fra evighedskålen. Der er i hvert fald endnu en undtagelse: Bronzefennikel skyder smagfulde og delikate skud mellem de gamle stængler fra sidste år. De er helt klart en salat værdig. Her kommer de sammmen med persillerod og appelsin, med en skøn måske lidt italiensk inspireret dressing med citron, hvidløg og sardeller. Det er sådan en salat jeg godt kunne finde på at servere til julemiddagen, derfor det julede billede. Den har nok power til at begå sig i selskab med rødkål, sovs og hele resten af udtrækket, og den er samtidig et dejligt friskt og aromatisk modspil. Her før jul blev den serveret med smilende æg og ristet rugbrød, og sådan udgjorde den et måltid i sig selv. Egentlig skulle der også have været grønne oliven i, men dem glemte jeg. Jeg savnede dem nu heller ikke, men hvis du laver denne salat uden den saltede citron, så ville jeg i hvert fald putte oliven i. Opskriften er stærkt inspireret af David Tanis/New York Times.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |