Da jeg så opskriften med de kandiserede salvieblade vidste jeg at den kage måtte jeg bare prøve. De er så yndige og næsten ikke til at skelne fra de rimfrostdækkede salvieblade udenfor. Når salviebladene kandiseres bliver de søde og aromatiske og også lidt bitre som krydderurter jo ofte er. Men i den her sirupstærte med valnødder, så forsvinder det bitre i salvien i det bitter-søde fyld i tærten lavet med mørk maltsirup og valnødder. Med alt det sirup der er i, så troede jeg at kagen ville være mere sød, og serverede den derfor med creme-fraiche. Men når man bruger den bitre mørke maltsirup, så ville det også være godt med vanilleis til. Hvis man bruger almindelig mørk sirup i stedet for, så er det sikkert bedre med creme-fraiche. Alt i alt en god og velfungerende opskrift fra Ottolenghi m. fl. på en fyldig og ikke for sød kage. Men der var alt for få kandiserede salvieblade, så det har jeg justeret nedenfor. De kandiserede blade skal tørre mindst 6-8 timer inden brug, så lav dem i god tid. De kan også laves dagen før (opbevares utildækket ved stuetemperatur). Kagen synes jeg smager bedst kold. Den smager også godt dagen efter, men så er bunden ikke længere sprød.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |