Sankthansurt har vi spist rigtig meget af siden de første spæde skud dukkede op i starten af april. Vi har spist dem som de er, i blandede salater og i en kold suppe. Jeg har linket til nogle af dem, men der er mange flere. Oven i købet blomstrer de smukt nu og er en nektarkilde for bier og andre insekter sidst på sæsonen. Så jeg vil gerne have mange flere af dem. En gammel dame jeg kendte havde virkelig mange i sin have, og det havde hun fordi hun synes de var så smukke, så hun lavede mange buketter af dem. Når de så har stået i vasen et stykke tid, har de lavet rødder, også plantede hun dem ud fordi hun ikke nænnede andet. Så nu er jeg gået i gang med at lave stiklinger på samme måde som Mariannes mor.
1 Comment
Ellen
10/30/2020 04:49:23 am
Her små 4 uger senere er status at en enkelt stilk har udviklet en hel del rødder, 2 mere har ansatser eller meget små rødder og 4 havde ingen tegn på rødder.... så det var ikke en høj succesrate, men jeg har jo haft en fin buket stående. Rødderne kom fra bladhjørnerne, måske skulle jeg have fjernet bladene, da jeg satte dem i vand? Måske ikke? Tit er der mere succes med den slags vegetativ formering tidligere i vækstsæsonen, så måske skulle de have været plukket før de blomstrede? De tre stilke som havde lidt rødder har jeg plantet ud i haven, så må vi se hvordan de klarer sig.
Reply
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |