I Skovsgårds hyggelige cafe fik vi serveret en ret overdådig vegetarisk version af "egg benedict": Ristet hvedebrød, sauteret/dampet? bladgrønt af egen avl, pocheret æg og øverst hollandaise sauce og revet ost. Nu er jeg jo ret vild med estragon og skovhavegrønt tåler ret meget modspil så her kommer en version med bearnaisesovs i stedet for hollandaise sauce - så er det heller ikke en tro kopi. Det med at pochere æg har jeg egentlig holdt mig fra i mange år fordi det lyder så besværligt: Et af gangen i en gryde vand, hvor man skal lave en hvirvel og alle mulige andre tricks og størrelser. Nu fik jeg en snak med min mor, som uden at blinke lavede 4 ad gangen i en pande til morgenmad i min barndom. Vi fandt frem til, at det der nok er hemmeligheden bag at lave dem på hendes nemme måde, er at æggene skal være friske for at æggehviden forbliver pænt samlet om æggeblommen. Jeg købte de friskeste æg jeg kunne finde i butikken. De var pakket 4 dage før jeg brugte dem. Det gik fint nok. Dokumentationen ses på billedet nedenunder. Når engang vores høns begynder at lægge æg, så vil jeg prøve med helt frisklagte æg.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |