Her i april og maj måneds overflod fra skovhaven elsker jeg den måde madrester dagen derpå så let trylles om til en super frisk evig foranderlig frokostsalat. Det er som om det tunge og satte ved resterne bare gør dem bedre i salaten, og skovhaveurterne behøver ikke mere for at stråle med al deres sprødhed, saftighed og smag. Her er det resterester med rester og urter og æg: Stegt squash og løg fra i forgårs, der dagen før var blevet beriget med hakket kød stegt med spidskommen. Det kom i salaten sammen med nogle tiloversblevne croutoner og citronrapsolie. En sjat saft fra nogle honningfermenterede solbær gav det sure og det søde. De hårdkogte æg var egentlig overflødige men de kom med fordi vi har virkelig mange æg for tiden og jeg havde lige en snert at “ondt i håret” fra aftenen før. Urterne fra skovhaven var sankthansurt, løgkarseblomster, oregano, æblemynte, sødskærm, løgblade, katost, havesyre, fennikel, sporebaldrian og spinatranke.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |