Hvis der var en popularitetskonkurrence mellem skovhave og køkkenhave og jeg var dommer, så ville skovhaven tage alle pointene fra januar til juni. Men her i juli er det så at jeg kommer til at få lidt skovhave-blues: Der er ikke så mange nye madmuligheder i planterne, og dem jeg har nydt at bruge i køkkenet tidligere på året er ved at være brugt mange gange nu og de er blot blevet sejere, tørrere, bitrere, stærkere, mere hullede, mere stivhårede. Jeg har en oplevelse af at kigge på en smuk, smuk, frodig have der bugner, og insekterne summer omkring (to point til skovhaven for æstetik og insektliv), men synes knap nok jeg kan plukke en skålfuld til en salat. Og i kontrast til det er det jo nu køkkenhaver topper. Jeg overvejer seriøst om jeg næste år skal supplere min skovhave med et bed med det bedste fra en køkkenhave. Jeg har jo allerede mit korianderbed, hvor der lige nu også er en squash-plante, der snor sig mellem korianderne. Derudover så kunne jeg godt tænke mig at kunne hente helt friske bønner, friske løg, måske gulerødder, majs og glaskål? Tomater har jeg aldrig haft den store succes med, så dem køber jeg under alle omstændigheder i stride strømme. Nå, men i et forsøg på at overkomme min skovhave-blues, satte jeg mig for at gå skovhaven igennem og plukke “en af hver”, af alt hvad der var af spiselige blomster og blade. Du kan se det meste af hvad jeg kom ind med på de 2 første billeder. Og når man sådan går systematisk til værks i stedet for at lade skovhave-bluesen styre, så var det jo faktisk ikke så ringe. Alt det grønne blev snittet fint og kom i nogle amerikanske skovhave pandekager med lime-kryddersmør. Egentlig startede det ud med en Ottolenghi opskrift, men undervejs blev den modificeret så meget, så det ikke ville være fair at tilskrive Ottolenghi mere end inspirationen, så tak for det. Hvad for planter er du især glad for i din skovhave i juli? Og hvordan bruger du dem i køkkenet?
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |