Bladgrønt, krydderier ost og æg bliver til de her lækre dumplings, der serveres på en bund af bløde karamelliserede løg krydret med kardemomme, safran og citronsaft. Så lækkert sammen med en sprød kålsalat og brød - faktisk kunne man lynhurtigt lave retten om til en vegetarburger med præcis de samme elementer, og jeg er sikker på det vil fungere rigtige godt. For som i en god burger så er alle grundsmagene til stede og der er blødt, sprødt, saft og fedt tilstede også. Opskriften er tilpasset fra min nyeste Ottolenghi kogebog “shelf-love”. Den kan jeg så meget anbefale. Der er brugt 300 g bladgrønt fra haven, heraf 1/3 koriander og 1/3 rucola. Resten var en skønsom blanding af det der er at finde i skovhaven: Bibernelle, mælkebøtter, løgkarse, vinterkarse, sødskærm, estragon, havesyre, rødnervet syre, lancetbladet vejbred, lidt æblemynte, sporebaldrian, slangeurt, og sikkert lidt flere ting jeg bare har glemt. Det hele bliver hakket, stegt med krydderier og kogt i dumplings med 3 forskellige slags ost, så opskriften kan bære lidt af hvert. Og det er heldigt, for 300 g her i november er altså ret meget….
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |