fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Skovhavedumplings med krydrede bløde løg

11/20/2021

0 Comments

 
Bladgrønt, krydderier ost og æg bliver til de her lækre dumplings, der serveres på en bund af bløde karamelliserede løg krydret med kardemomme, safran og citronsaft. Så lækkert sammen med en sprød kålsalat og brød - faktisk kunne man lynhurtigt lave retten om til en vegetarburger med præcis de samme elementer, og jeg er sikker på det vil fungere rigtige godt. For som i en god burger så er alle grundsmagene til stede og der er blødt, sprødt, saft og fedt tilstede også. Opskriften er tilpasset fra min nyeste Ottolenghi kogebog “shelf-love”. Den kan jeg så meget anbefale.
  Der er brugt 300 g bladgrønt fra haven, heraf 1/3 koriander og 1/3 rucola. Resten var en skønsom blanding af det der er at finde i skovhaven: Bibernelle, mælkebøtter, løgkarse, vinterkarse, sødskærm, estragon, havesyre, rødnervet syre, lancetbladet vejbred, lidt æblemynte, sporebaldrian, slangeurt, og sikkert lidt flere ting jeg bare har glemt. Det hele bliver hakket, stegt med krydderier og kogt i dumplings med 3 forskellige slags ost, så opskriften kan bære lidt af hvert. Og det er heldigt, for 300 g her i november er altså ret meget….
Billede
Billede
Ingredienser, 4-5 personer:
  • 1 kg løg i skiver på ca. 1/2 cm
  • 10 kardemommekapsler, stødt let åbne i en morter
  • 0,6 dl olivenolie
  • 110 g smør
  • 4 fed hvidløg, knuste
  • 300 g skovhaveurter renset og hakket ret fint, især hvis de er lidt grove
  • Evt. 7 forårsløg, i skiver (hvis ikke du har så mange løgblade i haven)
  • 1 1/2 tsk let stødte spidskommenfrø
  • 3/4 tsk stødt gurkemeje
  • 50 g ricotta
  • 100 græsk feta, smuldret groft
  • 60 g parmesan, revet
  • 1 æg
  • 1/2 tsk safrantråde, let knuste
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  1. ​forvarm ovnen til 180 grader varmluft
  2. kom løg, kardemomme, 2 spsk olie, 40 g smør og 1 tsk salt i et mellemstort ildfast fad og vend det hele sammen. Steg dem i ovnen 1 time til 1 1/2, til de er bløde og ved at karamellisere. Vend rundt i dem 4-5 gange undervejs
  3. Imens varmes resten af olien op i en pande. Sauter urterne og forårsløgene ca. 10 minutter under hyppig omrøring. Tilføj spidskommen, hvidløg og gurkemeje og steg videre i yderligere 10 minutter eller mere til krydderurterne er dybgrønne og duftende. Stil til side og køl af. Hak dem evt lige igennem en gang til, hvis der er store grove stykker.
  4. pisk ricotta, feta, 50 g parmesan, æg og 1 tsk salt godt sammen, tilsæt melet og den afkølede urteblanding og rør godt rundt. Lad blandingen trække i køleskabet 20-40 minutter. Tril den så til boller på størrelse med en clementin, så ender der med at være 12-13 boller
  5. Bring en gryde med vand i kog, skru ned på middelvarme, så vandet kun lige simrer når du har lagt bollerne i. Lad bollerne koge til de er gennemkogte og stiger op til overfladen, ca. 10-12 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af fx på et stykke køkkenrulle
  6. tag de færdigstegte løg ud af ovnen, tilsæt de sidste 70 g smør sammen med safran og citronsaft. Vend grundigt rundt. Skru ovnen op på 200 grader varmluft
  7. læg de kogte dumplings oven på løgene med god afstand imellem, drys det sidste parmesan over det hele. Stil det ind i ovnen igen og bag 8-10 minutter til det er gennemvarmt og smørret bobler
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt