I dag ville jeg prøve at lade være med at blande alting sammen, og i stedet lade de bedste ting fra skovhaven stråle i hver deres egenart. Jeg fandt 4 gode ting i skovhaven lige nu: Nye skud af Sankt hans urt, smalbladet klokke, katost og humle. De blev serveret hver for sig, så man kan nyde deres forskellige smag og tekstur. For alligevel at binde det sammen til en form for aftensmad og for at tækkes børnesmage serverede jeg goma dressing til - også supplerede jeg grøntsagerne op med gulerødder, agurk og glaskål i stave (også lige en gang pasta som "side dish"). Goma dressing er en japansk dressing på sesam, man nogle gange møder på sushi restauranter (og måske også i Japan - hvem ved?). Den smager sødt, syrligt, af nødder og lidt grillet på en gang, og den går rigtig godt til nærmest alle slags grøntsager. Jeg køber den fra "Letz sushi" i Irma - den er ikke rigtig særlig billig, og om man kan få den andre steder end i Irma ved jeg ikke. Men der er en opskrift på goma dressing her, og det ser hverken svært eller besværligt ud. Hvis du har en anden yndlingsdressing, så kan du servere den til også eller i stedet for.
Alle skovhave skuddene sættes bordet sammen med gulerødder, agurk og glaskål og dressing. Det spises med eller uden dressing som man nu lyster.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |