fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Skovhavelækkerier med dressing

4/25/2020

0 Comments

 
I dag ville jeg prøve at lade være med at blande alting sammen, og i stedet lade de bedste ting fra skovhaven stråle i hver deres egenart. Jeg fandt 4 gode ting i skovhaven lige nu: Nye skud af Sankt hans urt, smalbladet klokke, katost og humle. De blev serveret hver for sig, så man kan nyde deres forskellige smag og tekstur. For alligevel at binde det sammen til en form for aftensmad og for at tækkes børnesmage serverede jeg goma dressing til - også supplerede jeg grøntsagerne op med gulerødder, agurk og glaskål i stave (også lige en gang pasta som "side dish"). Goma dressing er en japansk dressing på sesam, man nogle gange møder på sushi restauranter (og måske også i Japan - hvem ved?). Den smager sødt, syrligt, af nødder og lidt grillet på en gang, og den går rigtig godt til nærmest alle slags grøntsager. Jeg køber den fra "Letz sushi" i Irma - den er ikke rigtig særlig billig, og om man kan få den andre steder end i Irma ved jeg ikke. Men der er en opskrift på goma dressing her, og det ser hverken svært eller besværligt ud. Hvis du har en anden yndlingsdressing, så kan du servere den til også eller i stedet for.
Billede
Ingredienser, 4 personer som snack, forret eller side dish:
  • 10-20 topskud af humle, bare de øverste 15-20 cm
  • ca. 12 friske Sankt hans urt skud
  •  en buket friske skud af smalbladet klokke
  • en buket friske skud af katost
  • Goma dressing, og/eller en anden yndlingsdressing
  • 1 glaskål, skrællet og i stave
  • 2 gulerødder, skrællet og i stave
  • ½ agurk, i stave
Fremgangmåde:
  1. Rens urterne
  2. Blancher humleskuddene ½-1 minut i letsaltet vand
  3. Tag de fleste blade af katost skuddene, hvis du synes de er for hårede og "katost-agtige" - det sidste er en smagssag og det kan også ændre sig fra uge til uge
Alle skovhave skuddene sættes bordet sammen med gulerødder, agurk og glaskål og dressing. Det spises med eller uden dressing som man nu lyster.
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt