Hvide asparges kan fås importeret fra Holland lige nu, de danske kommer nok lige om lidt. Det kan godt være de i Tyskland kaldes "det hvide guld", men følg lige denne betragtning fra min bedre halvdel, der hvad angår fødevarer er noget mere prisbevidst end jeg er: Hvide asparges er jo vegetarens svar på hummerhaler. Lækkert, et trygt og sikkert valg, god konsistens, saftighed og en velsmagende kombination af lethed og umami (eller noget i den retning). På de 2 tallerkener var der for 50 kr asparges tilsammen, så var der 3 æg og 3 stykker rugbrød og en klat smør. Resten er hentet i haven. Prisen på råvarerne per servering er dermed ca. 30 kr. Det er da billigt for en gourmet servering der kan måle sig med hummerhaler (hans ord ikke mine). Og det tager ikke engang særlig lang tid at lave. Aspargeserne serveres med de nye skud af Sankt hans urt, der efter min mening er skovhavens sæsonbestemte delikatesse lige nu. De skal ikke skæres i småstykker til en blandet salat, men serveres hele så deres sprødhed og fine smag henad ærter ikke drukner. Vi var nødt til at få denne ret 2 gange, fordi jeg glemte at fotografere den første gang. Men den smagte altså også virkelig godt 2. gang, så det gjorde bestemt ikke noget.
Anretning: Asparges, sankt hans urt, æg og rugbrød i mundrette hapser lægges hver for sig på tallerkenen, så æstetisk som du nu synes og magter. Pestoen kan placeres ovenpå aspargserne og løg/syre blandingen drysses med let hånd på asparges, pesto og æg.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |